Uudisvoog:

Tagasi

Kuningas on surnud, elagu kuningas! Dynamics 365 Business Central

Autor: Leho Hermann; BCS Itera müügijuht

Alustades käesolevat artiklit väljakutsuva pealkirjaga viitame kahele põhilisele uuendusele, mis puudutab Dynamics NAV lahendust:

  • Dynamics NAV 2018 jääb viimaseks NAVi versiooniks, mis sisaldab oma nimes NAVi. Alates järgmisest versioonist saab senise NAV lahenduse nimeks Dynamics 365 Business Central
  • Tegelikkuses ei kao NAV kuhugi – muutub vaid nimi. Kogu senine NAVi lahenduse arendustiim on sama ja kõik aastate jooksul tehtud tulevikuplaanid viiakse ellu. Ning enamgi veel – lahendusse lisandub palju uusi võimalusi, mida tullakse tutvustama käesoleva aasta lõpupoole

Kokkuvõttes – kõik, kes NAVi on fännanud saavad seda edasi teha, aga lihtsalt uue nime all. Suurim muudatus koos nimevahetusega on see, et edaspidi on NAV lahendust võimalik endale soetada või hakata kasutama 3-l viisil:

  • Pilvelahendus, mille puhul makstakse igakuiseid makseid, mis sisaldavad endas nii tarkvara kui ka selle käivitamiseks vajalikku tehnilist keskkonda (mis asub Microsoft Azure’is) ja litsentsindust. See variant on eelkõige mõeldud ettevõtetele, kes soovivad alustada võimalikult väikse investeeringuga ning ei soovi ise tegeleda tehniliste küsimustega.
  • Majutatud pilvelahendus on sarnane tavapärasele pilvelahendusele, aga selle erinevusega, et tarkvara on võimalik majutada enda soovitud teenusepakkuja juures. See võib olla vajalik siis, kui ei soovita miskipärast majutada oma andmeid Microsofti andmekeskustes väljaspool Eestit ning valitakse selleks partneriks näiteks mõni kohalik teenusepakkuja või oma IT-osakond.
  • On-premise ehk oma majas ja serveris asuv lahendus, mille puhul ei tasuta igakuiseid makseid, vaid litsentsid ja serverlahendus on välja ostetud.

Dynamics NAV roadmapi joonisel on näha, et Business Central pilvelahendus on tegelikkuses rahvusvahelisel turul juba käesoleva aasta kevadest olemas. Eesti turule peaks ta jõudma aasta lõpupoole. Siis toimub ka kogu tooteperekonna nimevahetus – hetkel on NAV pilvelahendus juba uue nimega Business Central; majutatud ja on-premise lahendused saavad uue nime ja versiooni aasta lõpus.

Kokkuvõttes – NAV oma laia funktsionaalsuse ja paindlike kohandamisvõimalustega ei kao kuhugi. Muutub vaid nimi ning kliendi jaoks lisandub võimalusi, kuidas NAVi kasutada.

Dynamics 365 Business Central tooteleht

Juhtimine

Dynamics 365 Business Central sai stardipaugu BCS Itera seminaril.

Eelmine uudis

järgmine uudis

Kaubandus ja laondus Tehnoloogia

5 clear signs you need Business Intelligence in your retail business | ärianalüüs

DIGITALISEERIMINE