Uudisvoog:

Tagasi

Reaalajamajandus Dynamics 365 Business Centralis ehk nüüdisaegse ettevõtte digiteerimise baaspakett

Allikas: Äri-IT Sügis 2022

Autor: Margo Touart, BCS Itera tehnoloogiajuht

Maailmas enim kasutatud Microsofti majandustarkvara Dynamics 365 Business Central pakub kogu ettevõtte tarneahelat katvat terviklahendust. Eestis astusime lisasammu – oleme alustanud nn reaalajamajanduse süsteemiga, et muuta nii ettevõtted kui ka kogu majanduskeskkond konkurentsivõimelisemaks.

 

Reaalajamajandus Dynamics 365 Business Centrali majandustarkvaras ehk nüüdisaegse ettevõtte digiteerimise baaspakett

Mis on reaalajamajandus

Reaalajamajandus (real-time economy, RTE) on digitaalne ökosüsteem, kus tehingud osapoolte vahel toimuvad reaalajas või minimaalse viitega. See tähendab paberipõhiste majandustehingute ja haldustoimingute asendamist automaatse andmevahetusega digitaalsel, struktureeritud, masintöödeldaval ja standardiseeritud kujul.

 

Reaalajamajanduse pakett

Lõime Dynamics 365 Business Centrali tarkvarale reaalajamajanduse paketi, mis lisab hulga võimalusi, mis aitavad ettevõttel efektiivselt tegutseda kõige nüüdisaegsemas digiteeritud inforuumis.

Majandustarkvara on äriprotsesside süda. Meie klientide andmebaasid on suured, alates mõnest gigabaidist kuni üksikutel juhtudel mõne terabaidini. Nii et andmeid on väga palju ja suur osa nendest andmetest on kasutajate sisestatud. Õnneks on võrreldes varasemaga andmesisestust vähemaks jäänud ning järjest rohkem infot liigub digikanaleid pidi.

See on uus normaalsus, et äriprotsesside käigus liigub info digitaalsel kujul ning paberid ja PDF-id jäävad minevikku. Kui info on ühes kohas kord sisestatud või loodud, siis ei ole põhjust seda teises kohas uuesti sisestada, ei ettevõttesiseselt ega ka ettevõtete ja asutuste vahelises asjaajamises.

Oleme BCS Iteras palju panustanud liideste loomisele ning protsesside automatiseerimisele, aga soovime tulevikus seda veelgi enam teha. Näeme, et käsitöö vähendamine igal võimalikul moel ja info liikumise kiirendamine on suur konkurentsieelis meie klientidele.

Seega otsustasime liita kõik oma digisidusust pakkuvad äpid põhipaketi koosseisu – need on vaikimisi olemas ja kõikidele klientidele kasutusvalmis.

Nii on reaalaja lahenduste pakutavad hüved kättesaadavad senisest palju rohkematele klientidele. Mida suurem on nende lahenduste kandepind, seda madalama hinnaga või parema kvaliteediga saame neid pakkuda. Laiem tagasiside lubab meil lahendusi ka edaspidi veelgi paremini täiustada.

 

Ülevaade digilahendustest, mille oleme reaalajamajanduse paketti liitnud

Riik

X-tee, EMTA, Tervisekassa

Võimaldab kasutada X-teed ilma endale X-tee turvaserverit üles seadmata või rentimata. Liidestatud teenusteks on hetkeseisuga EMTA töötamise register ja Tervisekassa töövõimetuslehtede register.

Tuvastusteenused

SK ID Solutions

Dokumentide digiallkirjastamise ja ID-kaardile krüpteerimise lahedus, mis avab võimalused mitmeks kasutusstsenaariumiks, nagu näiteks maksete allkirjastamine otse panka saatmiseks või palgateatise krüpteerimine nii, et seda saab avada ainult saaja oma ID-kaardiga.

Registrid

Äriregister, Maa-amet

Võimaldab käsitsi sisestamata lisada klientide, hankijate jt kontaktide andmed, ettevõtete puhul Äriregistri ning eraisikute puhul Maa-ameti info põhjal. Äriregistri juures asuv e-arve register annab ühtlasi infot partneri e-arve võimekusest. Kui partneril see on, saab talle saata või temalt küsida e-arveid.

Pangad

Swedbank, SEB, LHV, Luminor

Otseühendused pankade vastavate teenustega: Swedbank Gateway, SEB Baltic Gateway ja LHV Connect. Lahenduse kasutusele võtmisel ei ole põhjust panka logida, et konto seisu ja liikmisi vaadata – kogu info on kättesaadav majandustarkvaras. Samuti on see töödeldud selliselt, et raamatupidajal jääb üle pöörata tähelepanu ainult tehingutele, mida süsteem automaatselt registreerida ei osanud, kuna puudus viitenumber, selge kirjeldus arve numbri infoga vms, mis vajab inimese sekkumist.

E-arved

Finbite (Omniva), Unifiedpost (Fitek), Telema

Võimaldab esitada ja vastu võtta e-arveid ning automatiseerida nende töötlemine kinnitusringide ning kulumallide kaudu. Nii väheneb tunduvalt dokumentide käsitlemisele kuluv aeg.

Kuludokumendid

CostPocket

Lihtsustage töötajate jaoks kulutšekkidega seonduv ja muutke lähetusega seonduv asjaajamine meeldivaks. Töötajad saavad pildistada või saada e-kirjaga kuludokumendid kuluaruandele ning kuluaruande lõpetamisel edastada need juhile kinnitamiseks või otse raamatupidamisse juba digitaalselt ja kõigi jaoks käsitöövabalt.

Tarneahela EDI

Telema, Edisoft

Automatiseerige tarneahel, võttes kasutusele e-tellimused, e-tellimuskinnitused, e-saatelehed, e-tarnekinnitused ja e-tagastused. Kui e-arvetest võidab peamiselt ainult raamatupidamine, siis EDI lahendus toob võidu ka teistele osakondadele. Paranevad äriprotsessid alates ostust kuni lao, tootmise ja müügini.

Ärianalüüs

Power BI nipid ja trikid. Kalender ja selle seadistamine

Eelmine uudis

järgmine uudis

ERP

Extension’id ja laiendused, lühidalt öeldes lihtsalt äpid

DIGITALISEERIMINE