Chat

Uudisvoog:

Tagasi

Villem Heinsalu: igaüks võiks oma tööd teha nii, et pingeid ei tekiks

Allikas: Äri-IT Sügis 2022

Autor: Taivo Paju, Äri-IT peatoimetaja

„Infotehnoloogiamaailm muutub pidevalt, tehnoloogiad muudkui tulevad ja lähevad. Tähtis on aga nii praegu kui ka viie aasta pärast see, kui põhjalikud on IT-alal töötava inimese baasteadmised tehnoloogiatest,”  ütleb BCS Itera tarkvaraarendaja Villem Heinsalu. Lisaks on tema sõnul oluline osata oma tööd teha nii, et liigseid pingeid ei tekiks.

 

Villem Heinsalu: igaüks võiks oma tööd teha nii, et pingeid ei tekiks

„Kui saate aru relatsioonilistest andmebaasidest, HTTP protokollist, CD/CI põhimõtetest, tarkvara disainist ja muudest IT alusteadmistest, siis pole oluline, millist konkreetset raamistikku või keelt konkreetsel hetkel kirjutada – selline inimene on kindlasti edukas,” arvab Villem. „Samuti peavad tarkvaraarendajad aina rohkem olema analüütiku tüüpi avatud mõtlemisega inimesed, kes ei täida ainult Jira task’e (populaarse tarkvaratööriista Jira ülesandeid), vaid osalevad ka suhtluses kliendiga, õpivad tundma nende äri nüansse ning mõtlevad lahenduse disainimisel igati kaasa.”

Enne BCS Iterat töötas Villem pikalt ERP arendajana ja konsultandina, seejärel aasta jagu arendajana ühes startup’is. Sellele järgnev lühike töökogemus väljaspool ERP maailma näitas, et tema süda tahab tagasi ERP poole. „Ja kuna just BCS Itera tööpakkumine oli esimene, mis mulle seda otsust tehes silma jäi, siis jõudsingi siia. Olen tegelikult õppinud ettevõtlust ja ärijuhtimist, arendajaoskused on tulnud töö käigus ja omal käel omandatud.”

Ta lisab, et naudib konsultatsiooniäri, kus kõigil on kogu aeg kiire ning kus on väga erinevad kliendid ja põnevad projektid. „Kliendid õpetavad, kuidas käivad äriprotsessid ühes või teises valdkonnas ja sunnivad aina juurde õppima. Tunnen, et olen praegu väga õigel töökohal. Kuna tarkvaraarendus ei ole kõige lihtsam töö, siis on selge, et siin töötavad inimesed peavad olema suured oma ala fännid ja südamega asja juures. Kuigi olen tegelikult ju pikalt seda tööd juba teinud, on mul alati võimalik kolleegide käest küsimusi küsida ja neilt uusi asju teada saada.”

Kui Villem BCS Iteras alustas, töötati igapäevaselt kontoris. Pärast pandeemiat käib töö kontoris aga ainult umbes korra nädalas. Kõik koosolekud, nii ettevõttesisesed kui ka klientidega, on kolinud Teamsi. Vahetevahel tekib tema sõnutsi isegi keerukaid olukordi, kui keegi soovib teha nii-öelda päris koosoleku, sest inimesed on Teamsi mugavustega ära harjunud.

 

Vabal ajal meeldib joosta, matkata ning lugeda

Kas töö tekitab pingeid ka? Kuidas Villem neid maandab? Tema arvates võiks hoopis pigem teha tööd nii, et pingeid ei tekigi. Aga vabal ajal meeldib talle põhiliselt jooksmas, jalutamas või matkamas käias, mõnikord loeb ta raamatut või mängib arvutiga.

„Arvutimänge ma enam tegelikult eriti palju ei mängigi, võib-olla ainult tund või paar kuus,” lisab ta. „Rohkem meeldib mulle loodus. Käin sageli omaette jooksmas. Matkan põhiliselt Eestis, teeme koos koeraga paaritunniseid retki. Varem elasin Norras ja seal käisin ka mitmepäevastel mägimatkadel. Tahan veel süstamatkad ka ette võtta mööda jõgesid ja rannikumerd, aga hetkel on see kahjuks vaid plaan.”

Kaubandus ja laondus

Uusi lahendusi jaekaubanduse vallast

Eelmine uudis

järgmine uudis

Palk ja personal

Eesti töötajad Põhjamaades. Kuidas tulla toime teise riigi palgaarvestusega

DIGITALISEERIMINE