Uudisvoog:

Tagasi

BCS Itera 6 raamatusoovitust suvepuhkusele

Puhkused lähenevad täie hooga ja mitmed BCS Itera tegijad on leidnud aega lugeda suurepäraseid raamatuid. Käesolevaga väike nimekiri soovitustest, kui ideed on otsa saanud ning raamaturiiul poes liiga kirju.

 

Thinking Fast…Slow; Daniel Kahneman

Konsultant Aleksei: “Fenomenaalne raamat iseendaga tutvumiseks.”

Major New York Times bestseller
Winner of the National Academy of Sciences Best Book Award in 2012
Selected by the New York Times Book Review as one of the ten best books of 2011
A Globe and Mail Best Books of the Year 2011 Title
One of The Economist‘s 2011 Books of the Year
One of The Wall Street Journal‘s Best Nonfiction Books of the Year 2011
2013 Presidential Medal of Freedom Recipient
Kahneman’s work with Amos Tversky is the subject of Michael Lewis’s The Undoing Project: A Friendship That Changed Our Minds

In the international bestseller, Thinking, Fast and Slow, Daniel Kahneman, the renowned psychologist and winner of the Nobel Prize in Economics, takes us on a groundbreaking tour of the mind and explains the two systems that drive the way we think. System 1 is fast, intuitive, and emotional; System 2 is slower, more deliberative, and more logical. The impact of overconfidence on corporate strategies, the difficulties of predicting what will make us happy in the future, the profound effect of cognitive biases on everything from playing the stock market to planning our next vacation—each of these can be understood only by knowing how the two systems shape our judgments and decisions.

Valitud kaebused; Harri Lehiste 

Projektijuht Marilin: “Vaimult võimsate meeste piinatud elu nõuka ajal. Žanriks sarkasm.”

Vested & humoreskid

 

 

 

 

 

 

Nälg; Knut Hamsun

Konsultant Viljar: Vana kool loeb ikka klassikat, kui tekib aega raamat pihku võtta. Sellised huvitavamad, mida ei pidanud pressima, et läbi lugeda”

Nimetu peategelane käib mööda Kristiaaniat, praegust Oslot, ringi ja nälgib. Tema aated ei luba tal varastada, kerjata ega laenatud tekki panti panna ka siis, kui ta juba mitu päeva midagi hamba alla saanud pole.Ta käib mööda linna ringi, istub parkides ning kirjutab artikleid, mida käib ajalehtedele pakkumas. Ent valitud teemad on tihti nii spetsiifilised, et loodetud edu ei saabu.

Mõnikord siiski õnnestub mõni artikkel maha müüa, ja siis saab ta viis või kümme krooni, millest annab suurema osa kohe mõnele kerjusele ning tormab seejärel toidukohta biifsteeki sööma. Mis tal muidugi suure nälgimise tulemusena sees ei püsi.

 

 

Lühikesed vastused suurtele küsimustele; Stephen Hawking

Arendaja Urmas: “Stephen Hawking „Lühikesed vastused suurtele küsimustele“ ehk humoorikas lugu sellest millised väljakutsed ootavad inimkonda ees planeetide teekonnal  justkui ei kuskile.”

Stephen Hawking jättis endast maha lõpetamata raamatu pealkirjaga “Lühikesed vastused suurtele küsimustele” (Brief Answers to the Big Questions). Näiteks on raamatus kirjas, et tulnukad on tõenäoliselt olemas, tehisintellekt kasvab inimestest targemaks ning ajas rändamine võib olla täiesti võimalik, vahendab CNN.

Üks enim vastakaid arvamusi tekitav väide puudutab aga jumala olemasolu. “Jumalat ei ole olemas. Keegi ei juhi universumi sündmuste kulgu,” on raamatus kirjas. “Aastaid arvati, et puudega inimesi on tabanud jumala viha. Mina arvan aga asjast teistmoodi – seda selgitavad loodusseadused,” kirjutas Hawking, kes ise põdes ALS-i, ehk amüotroofset lateraalskleroosi, mille tõttu ta terve täiskasvanuea ratastoolis pidi veetma. Veel kirjutas Hawking, et universumis on peale inimeste veel intelligentseid eluvorme, kuid enne nendega kontakti võtmist peame me veel mõnd aega arenema. Samuti pole tema sõnul võimatu ajas rändamine ning “lähima saja aasta jooksul saame me reisida meie päikesesüsteemi piires kõikjale, kuhu soovime”.

 

The Nix; Nathan Hill

Projektijuht Indrek: “Elu ja asjad, mis juhtuvad meiega on väga mitmedimensionaalsed. Sageli arvame, et edu saavutamisel oli abiks õnnelik juhus, kuid asjaolude täpsemal uurimisel selgub, et „õnn“ on sageli kellegi teise soov aidata ja seejuures aitaja päris motiive väga keeruline mõista”

A New York Times 2016 Notable Book
Entertainment Weekly’s #1 Book of the Year
A Washington Post 2016 Notable Book
A Slate Top Ten Book

“Nathan Hill is a maestro.” —John Irving

It’s 2011, and Samuel Andresen-Anderson hasn’t seen his mother, Faye, in decades—not since she abandoned the family when he was a boy. Now she’s reappeared, having committed an absurd crime that electrifies the nightly news and inflames a politically divided country. The media paints Faye as a radical hippie with a sordid past, but as far as Samuel knows, his mother was an ordinary girl who married her high-school sweetheart. Which version of his mother is true? Two facts are certain: she’s facing some serious charges, and she needs Samuel’s help.

 

Happy Ever After; Paul Dolan

Turundusjuht Marek: “Mõnusa tekstiga suurepärane teaduslik sissevaade õnne anatoomiasse. Läbi uuringute käsitletakse ühiskonna sotsiaalset kihistumist, tarbimisühiskonna mõju inimese psüühikale ja käitumismudelitele.”

Be ambitious; find everlasting love; look after your health—there are countless stories about how we ought to live our lives. These narratives can sometimes make us happier too, but they can also trap us. Here, happiness expert Paul Dolan draws on a wealth of evidence to bust the common myths about our sources of happiness and shows that there can be many unexpected paths to lasting happiness. By freeing ourselves from the myth of the perfect life, we might each find a life worth living.

 

 

 

Kaubandus ja laondus

Pandipakend kui kauba lahutamatu osa – kuidas seda käsitleda? 365 Business Central

Eelmine uudis

järgmine uudis

Juhtimine Tehnoloogia

EAS avas tööstusettevõtetele UUE digitaliseerimise toetuse

DIGITALISEERIMINE