Chat

Uudisvoog:

Tagasi

ID-kaart kliendikaardiks – kuidas majandustarkvara seda toetab

Lõpuks on saabunud aeg, kus ID-kaarti ei kasutata ainult isiku tuvastamiseks. Avaliku sektori ettevõtted on nimelt lisanud sellele uusi võimalusi, näiteks kõigile tuntud ID-pilet või digitaalne autentimisteenus (digiallkirjastamine, e-hääletamine).

Nüüd on selles valdkonnas hakanud sõna sekka ütlema ka eraettevõtjad. Sageli on need jaemüügi või teenuste osutamistega tegelevad firmad, kes kasutavad ID-kaarti kliendikaardina. Tehniliselt tähendab see ettevõttele ID-kaardi liidestamist majandustarkvara lahenduse (ERP) süsteemiga, et kaardilt saaks majandustarkvarasse andmeid lugeda.

ID-kaardi liides on arendatud ka Microsoft Dynamics NAVi jaoks. Liides kasutab kaardilt andmete lugemiseks standardseid sertifitseerimiskeskuse arendatud komponente ning toetab vana ja uut tüüpi kaardi lugemist.

ID-kaardi liides võimaldab NAVis:

kliendi tuvastamist müügitehingu ajal, uue kliendi loomist ID-kaardilt loetud andmete alusel (nimi, perekonnanimi, isikukood, sünnipäev, sugu).

 

ID-kaardi kui kliendikaardi kasu

 

  • Kaob magnetkaartidega seotud kulu (uute kaartide tellimine, haldamine).
  • Teeninduspunktis on uue kliendi registreerimisprotsess kiire, sest kliendi andmed loetakse ERP-süsteemi automaatselt.
  • Korras kliendibaas – uute klientide andmete sisestamisel toimub unikaalsuse kontroll ning kuna ID-kaardilt loetakse kliendi üldandmed automaatselt, siis ei teki sisestusel trükivigu.
  • Sageli on kliendil ID-kaart kohe taskus, et seda kliendikaardina kasutada.

Tootmine

Tootmise tagasiside korraldamine otse tootmisplatsilt

Eelmine uudis

järgmine uudis

Äriteenindus Juhtimine Kaubandus ja laondus Tootmine

Majandustarkvara hõlbustab  rahavoogude juhtimist

DIGITALISEERIMINE