Uudisvoog:

Tagasi

ERP järgmine olümpiatsükkel – 2024!

Allikas: Äri-IT Sügis 2021

Autor: Erko Tamuri, BCS Itera tegevjuht

“Pariis 2024“ on täiesti piisav eesmärk, et järgnevate aastate jooksul oma IT-platvormid pilve transformeerida, alustades pilve-ERP-st.

ERP järgmine olümpiatsükkel – 2024!

Suvine Harvard Business Review analüüsis ühes põhiloos, miks nii paljude ettevõtete strateegia läbi kukub. Ühe põhjusena toodi välja liialt vähene tähelepanu sellele, kui suurt rolli mängivad tänapäevased tehnoloogialahendused uute ärivõimaluste loomisel.

Üheks innovaatiliseks lahenduseks on kujunenud viimastel aastatel ka pilve-ERP (Cloud Enterprise Resource Planning) elik majandustarkvaralahendus, mis on loodud kriitiliste äriprotsesside ühtseks haldamiseks ja optimeerimiseks. Aga mitte ainult tehnoloogilise platvormina, vaid üha enam ka ettevõtete strateegia ja kultuuri mõjutajana ning muudatuste käimalükkajana.

„Pariis 2024“ on täiesti piisav eesmärk, et järgnevate aastate jooksul oma IT-platvormid pilve transformeerida, alustades pilve-ERP-st. Siin on mõned tähelepanekud, miks pilve-ERP kasutuselevõtmine on dünaamilises ärimaailmas jätkusuutlikele ettevõtetele parim valik.

 

Taskukohane ja lihtne rakendada

Vastupidiselt traditsioonilistele on-premise ERP-lahendustele (mida hallatakse ettevõtte enda serverites), on pilve-ERP-d suhteliselt lihtne rakendada ja see tasub äriliselt kiiremini ära. Eriti hea võimalus on see keskmise suurusega ettevõtetele (Eesti ja Baltikumi turg!), kuna vähendab algkapitali investeeringuid ja võtab ära kohustuse investeerida oma serverlahendustesse ning nende hooldamisse. See võimaldab kasutada ERP-süsteemi eeliseid ilma eelarvet suurendamata.

 

Paindlikkus ja integratsioon

Paindlikkus on kujunenud üheks ettevõtluse kasvu eeltingimuseks. Pilve-ERP-lahendused pakuvad suuremat paindlikkust, ligipääsetavust ja lihtsamat integreerimist, mis on vajalik dünaamiliste ärimudelite ja mitmesuguste nõuete toetamiseks. Samuti on need ühilduvad ja hõlpsasti integreeritavad uue ajastu tehnoloogiate, rakenduste, serverite ja süsteemidega. Lahendused võimaldavad töötajatel teabele ligi pääseda igal ajal ja igal pool mistahes seadmega, millel on turvaline internetiühendus. Ja mis veel oluline – pilve-ERP paindlikud funktsionaalsused muudavad selle lihtsamalt skaleeritavaks siinsetele keskmise suurusega ettevõtetele.

 

Täiustatud turvalisus

Kuna äritegevus globaliseerub, on hädavajalik tagada andmete privaatsus. Võrreldes ettevõtte oma serveri- ja küberturbelahendustega, mis võivad olla altid rünnakutele (millest on näiteid ka Eestis), pakub pilve-ERP suuremat infoturvet ja tagab turvalisema krüptimise. Enamik pilve-ERP-lahendusi vastab standardsetele privaatsuseeskirjadele ja järgib riskiprognoose ning pahatahtlikule tegevusele reageerimiseks mõeldud protseduure.

 

Nutikam äritegevus

Pilve-ERP-lahendused on võrreldes eelmise generatsiooni ERP-lahendustega märkimisväärselt nutikamad ja mastaapsemad. See aitab olla oma äriprotsessides sujuvam ja järjepidevam. Pilve-ERP-d töötavad rangete SLA-de (service-level agreement, hooldusleping) ja standardprotseduuride alusel, vähendades seisakuid ja suurendades jõudlust.

Uued tarkvaralised parandused ja täiendused värskendatakse pilves automaatselt ning tiheda regulaarsusega, hoides süsteemi ajakohasena ja suurendades tootlikkust. Et pilve-ERP-d hooldavad ja turvavad eksperdid, saavad juhid paremini keskenduda oma põhioskustele ja parandada ettevõtte üldist tulemuslikkust.

Pilve-ERP-lahendused pole mitte ainult kuluefektiivsed ja turvalised, vaid ka paindlikumad, hõlpsasti kasutatavad ja väga vilkad. See loob hea usaldusliku õhkkonna ka ettevõtetele, kes on valmis liikuma varasematelt ERP-platvormidelt nüüdisaegsetele tehnoloogiatele.

Julget pealehakkamist ja edu ERP investeeringutes, et täita seatud eesmärgid ja olla jätkusuutlik ning tegus partner oma klientidele ka alanud olümpiatsüklis ning ka 2024. aastal!

Ärianalüüs

5 soovitust, mis puudutavad ettevõtte väärtuslikku vara – andmeid

Eelmine uudis

järgmine uudis

Ärianalüüs

Mida teha, et ärianalüüs õnnestuks

DIGITALISEERIMINE