Chat

Uudisvoog:

Tagasi

Jaekaubanduse terviklahenduse LS Centrali uudised

Autor: Viljar Käärt, BCS Itera konsultant

LS Centrali (endine LS Retail) uus versioon ei kanna mitte ainult uut nime, vaid lisatud on ka mitmeid olulisi uuendusi.

Endise nimega majandustarkvara Microsoft Dynamics NAVi uus versioon Business Central 15 tuli välja mullu oktoobrikuus ja jaekaubanduse erilahenduse tootja LS Retail vastas sellele samuti uuendatud versiooniga. Siin on uue versiooni suuremad uuendused. LS Central on nüüd äpp. See oli tootjale kõige keerulisem osa, sest jaekaubanduse erilahendus oli ehitatud suuresti Business Centrali sisse ja nii tuli muuta standardlahendust. See jällegi päädis kahjuks sellega, et klientidele versioonivahetuste tegemine oli tehniliselt väga suur töö.

Nüüd on Business Centrali standard- ja LS Centrali lahendus teineteisest sõltumatud. Lihtsustatult öeldes käib lahendus(t)e pealepanek nagu telefonis: võtad Business Centrali standardi ja installid sinna LS Centrali kui äpi ning – voilà – seadista ja kasuta! Äppidena lisatakse kindlasti juurde ka Eesti lokalisatsioon ja tõlked. Tootja on LS Centrali äpi lähtekoodi partneritele avanud, nii et arendajad saavad koodi tasandil vaadata lahenduse toimimise loogikat (ja tegemist pole nn musta kastiga).

Suurimaks võiduks on see, et kui nüüd tehakse kliendipõhiseid arendusi, siis need lisatakse äppidena ehk ehitatakse nagu klotsidest maja. Kui hakatakse tegema versioonivahetust, siis võetakse alla uued klotsid ja peale paigaldatakse kliendi erilahendustega klotsid. Sel viisil on versioonivahetus tunduvalt lihtsam ja kiirem.

Tere tulemast, veebiklient!

Vana Windowsi klient on nüüd ajalugu ehk teisisõnu ei installita enam midagi arvutisse. Alates versioonist LS Central 15 käib lahenduse (sh kassa) kasutamine läbi veebilehitseja. Asja plussiks on see, et sõltumata platvormist (Windows või Mac OS) või seadmest on lahenduse kasutamiskogemus sama. Rääkimata sellest, et lahendust saab kasutada suvalises paigas, kus on internetiühendus, ja suvalisest arvutist. Platvormipõhiseid tehnilisi piiranguid enam lihtsalt ei ole.

Viime varude täiendamise uuele tasemele – LS Forecast

See on varude täiendamise mooduli viimase aja üks olulisemaid täiendusi, mis lahendab suure probleemi ostu planeerimisel ehk ennustab kauba müügiajaloo põhjal selle müügikogused tulevikus, arvestades ka kampaaniate eeldatavaid müügikoguseid. Lahendus analüüsib kauba liikumist minevikus ja teeb selle alusel järeldusi, millised võiksid olla müüdavad kogused tulevikus.

Tulemuse järgi toimub siis ostu planeerimine, nii et süsteem soovitab osta seda või teist kogus. Tegemist on SaaS-lahendusega, kus müügiajalugu eksporditakse Azure Machine Learning’u serverisse, kus tehis intellekt Cortana Intelligence analüüsib andmeid ja saadab LS Centralisse prognoosi.

Siin joonisel all on lahendus esitatud graafiliselt: on näha, et toote müük (minevikus rohelisega) on kasvavas trendis ja selle info pealt oskab rakendus trendile vastavad kogused välja arvutada ning selle planeerimisel aluseks võtta (sinise joonega). Loomulikult arvestab lahendus ka keerulisemaid mustreid, kus kauba müügiajalugu on korrapäratu või tootel puudub mingis ajavahemikus laoseis.

Kokkuvõtteks

Nagu näha, tehakse pidevalt tööd selle nimel, et LS Centrali lahendus käiks ajaga kaasas ja seda saaks rakendada võimalikult paljudes keerulistes äriprotsessides, aga samas nii, et kasutaja jaoks säiliks mugavus ja lihtsus.

Juhtimine

Uus ja põnev Äri-IT Sügis 2020 ajakiri on ilmunud

Eelmine uudis

järgmine uudis

Määratlemata

Majandustarkvara (ERP) 2021 – trendid ja investeeringud

DIGITALISEERIMINE