Chat

Uudisvoog:

Tagasi

Laomehe paberivaba töölaud Business Centralis – Smart Warehouse

Autor: Pille Roomets, BCS Itera konsultant

Laomajanduses on käsiskännerite ja nutiseadmete abil toimivad lahendused juba üsna igapäevased. Järjest enam oskavad ettevõtteid hinnata efektiivsust, mis on nende abil saavutatud, ning on valmis selleks investeeringuid tegema.

 

 

Hulgimüüjatele mõeldud Dynamics 365 Business Central Hulgi 365 üheks erilahenduseks on käsiskänneri ja nutiseadmega kasutatav laomehe paberivaba töölaud. Eesmärgiks on muuta laohaldus kiiremaks, mugavamaks, täpsemaks ja keskkonnasäästlikult paberivabaks. Ning see töötab kõigis nutiseadmetes.

Hulgi 365-ga on kaupade ladustamine ja noppetsooni täiendamine laos lahendatud põhimõttel, et laotöötaja teeks noppimisel võimalikult vähe liigseid tegevusi ja ta ei peaks läbima ebaotstarbekaid marsruute.

Lahendus järjestab tellimused väljumisjärjekorra alusel, mis moodustatakse saadetiste väljumiskuupäeva, kaubakategooria, veoringi, kliendi ja optimaalse komplekteerimisjärjekorra põhiselt. Klientidele on võimalik eelseadistada veoringide tähised ja lahendus suudab sisestatud tellimusele leida ise järgmise veoringi päeva ning määrata tellimusele ka noppimispäeva, aga vajadusel saab prioriteetsust jooksvalt muuta ja tellimused järjestatakse ümber.

Hulgi 365 lahenduse kasutajate kogemuse järgi võib tõdeda, et tänu optimaalsele ladustamis- ja noppimisloogikale on kaupade käitlemiskiirus ladudes märgatavalt tõusnud.

Laomehe paberivaba töölaua laiendusel on veel palju kasulikke omadusi:

  • Käsiskänneri ja nutiseadmega saab laoriiulitelt ja kaubaalustelt kaupa triipkoodide abil lihtsalt tuvastada, samuti laoseisu vaadata või kaubaga seotud tellimusi leida.
  • Laotöötajale kuvatakse iga tellimus noppimiseks prioriteetsuse järjekorras, tavaliselt vastavalt veoringide väljumisajale.
  • Puuduvate kaupade puhul saab kliendi nõusolekul valida noppimise ajal asenduskaubad.
  • Nopitud või vastu võetud read lukustatakse, et vältida ridade ülekirjutamist, aga neid saab uuesti lihtsalt avada, kui on soov midagi muuta. Valmis tellimus konteeritakse automaatselt sulgemisel, kui kõik read on lõpetatuks märgitud.
  • Noppimise käigus saab otse kaubareal kontrollida partiide ja realiseerimistäht-aegade sobivust ning siduda lähetatavad kogused õige partiiga. Partiide loend kuvatakse kasutajale koos koguste ja vajadusel ka realiseerimistähtaegadega. Kui kaubale on määratud kliendi nõutud tarnetingimused, näiteks realiseerimisaja kestvuse kohta, siis kuvatakse noppijale ainult nendele tingimustele vastavad partiid. Lisaks annab süsteem hoiatuse ja küsib kinnitust juhul, kui terve kogus määratakse kõige värskema partii hulgast – see kindlustab, et eritingimuste puudumisel liigub laost välja siiski alati kõige varasema realiseerimiskuupäevaga kaup.
  • Kaalukaupadel saab väljuvaid ja vastuvõetavaid koguseid sisestada neto- ja brutokaalus ning laiendus arvutab ja kuvab pakitud kaupade kaalu nii koos kui ka ilma taarata.
  • Taaraloendist saab tellimusele paari liigutusega sobiliku valida ja sisestusnupuga määrata väljaminev või vastuvõetav kogus.
  • Eriti mugav on inventuur käsiskänneriga: kaupu on võimalik sisestada triipkoodi või kaubakoodi abil ja andmeid pole vaja hiljem käsitsi sisse trükkida. Seega saab suuremad vahed kiiresti tuvastada ja üle kontrollida.
  • Otse käsiseadmest võib saata printerisse väljaminevate kaubasaadetiste markeerimiseks vajalikud sildid.

Laomehe paberivaba töölauda täiendatakse ja arendatakse pidevalt ja meie konsultantidelt saab alati abi ja tuge. Ettevõtete vajadused on erinevad, aga alati on võimalik arendada unikaalseid lahendusi, et laiendusest saaks laotöötajatele võimalikult hea abimees ja käepärane töövahend.

PEAMISED VÕIDUD:

  • Inimlike vigade minimeerimine
  • Efektiivsus
  • Keskkonnasäästlikkus
  • Nüüdisaegne töökeskkond

Juhtimine Tehnoloogia

3 Important Ways Artificial Intelligence Will Transform Your Business And Turbocharge Success

Eelmine uudis

järgmine uudis

Äriteenindus Kaubandus ja laondus Tehnoloogia Tootmine

Unustame kallid versiooniuuendused tänu Dynamics 365 Business Centralile

DIGITALISEERIMINE