Chat

Uudisvoog:

Tagasi

Dynamics 365 ehk Dynamicsi tarkvara-perekonna uued ja olemasolevad lahendused

Autor: Leho Hermann; BCS Itera müügijuht

2016.aastal muutis Microsoft päris radikaalselt osade oma majandustarkvaralahenduste loogikat. Eelkõige seisnes see selles, et käies kaasas üldiste trendidega tarkvara vallas, kus paljud lahendused suunduvad pilvetehnoloogiate peale. Pilv on olnud hype juba mõnda aega ja tegelikult saavad erinevad inimesed sellest väga erinevalt aru.

Osade jaoks on pilv see, kui mingi tarkvaralahendus ei asu enda maja serveris, vaid kuskil mujal. Nt. teenusepakkuja juures. Osade jaoks on pilvelahendus see, kui seda saab kasutada läbi webi-brauseri. Eks neil kõigil ole omajagu õigus. Pilvelahendusega enamasti mõeldakse lahendust, mida on võimalik kasutada teenusena. See omakorda tähendab, et kliendid ei pea tundma muret muu pärast, kui et makstes igakuiseid tasusid saavad nad kasutada kokkulepitud lahendust ning et see lahendus käib ajaga kaasas ning pakub oma kasutajatele järjest uusi võimalusi.

Allolev joonis näitab, millised muudatused siis Microsoft oma Dynamics tooteperekonnas eelmine aasta algatas. Siin on ära toodud kõik lahendused, mida Eest turul pakutakse.

Esiteks praegune Dynamics AX saab uue nime Dynamics 365 for Operations ja kolib hetkeseisuga täiesti pilve ning pannakse kokku CRM osaga, mis samuti hakkab kandma Dynamics 365 nime. CRM omakorda on jagatud olenevalt tegevusvaldkondadest erinevatesse moodulitesse alates müügist kuni teeninduseni välja.

Kui rääkida muutustest Dynamics NAVi vallas, siis tuleb tähelepanu pöörata joonise kahele alumisele reale – Dynamics NAV ja Dynamics 365 for Financials.

Suurimaks muutuseks võibki lugeda uue toote lisandumist Dynamics perekonda – Dynamics 365 for Financials. Kui Microsoft Dynamics AXi viimisega pilve ja nimetamisega Dynamics 365 Operationsiks täitis tühimiku oma portfellis suurettevõtete ja korporatsioonide pilvelahenduste osas, siis keskmistele ettevõtetele tal pilvelahendust pakkuda ei olnud.

Nii oldigi dilemma ees, kas ka NAV viia täiesti pilve. Päris seda teed siiski ei mindud. Praegune Dynamics NAV, mis just lasi välja uue versiooni NAV2017 jääb endiselt selliseks nagu ta ka praegu on e teda on võimalik kasutada nii pilves kui ka installeerida oma ettevõtte IT-taristusse. Ehk NAVi üks eeliseid – lihtne kohandatavus kliendi äriprotsesside järgi – jääb alles ning kasutatavaks ka tulevikus.

Küll aga alustati ca aasta tagasi uue pilvelahenduse väljatöötamist keskmiste ettevõtete jaoks ning selleks võeti aluseks NAV lahendus, mis suures osas viidi üle pilve. See tähendab seda, et kuigi Dynamics 365 for Financials ja Dynamics NAV on eraldi tooted, siis käesoleval hetkel on nende funktsionaalsused suhteliselt sarnased.

Dynamics 365 for Financials võib küll oma nime järgi tunduda finantslahendus, kuid ta sisaldab endas ka samu võimalusi, mida pakuvad Dynamics NAVi müügi-, ostu- ja laomoodulid. Lisaks hakkab ta ka kokku käima CRM müügimooduliga.

Määratlemata

BCS Itera on saanud “Eduka ettevõtte” tunnustuse

Eelmine uudis

järgmine uudis

Äriteenindus Kaubandus ja laondus Tootmine

Lahendus raamatupidajatele kes oma aega hindavad!

DIGITALISEERIMINE